Fem personer i Sörmland belönas för ingripande mot brottslingar

Fem privatpersoner i Sörmland kommer belönas av polisen, med 4 000 kronor var, för att ha gripit in och hjälpt till att ta fast brottslingar.

Tre personer belönas för att ha stoppat ett rån på Systembolaget i Torshälla utanför Eskilstuna i våras. En man beväpnad med hammare försökte tvinga till sig pengar, och två kunder tog tag i honom och fick ut honom ut ur affären.

Väl ute hjälpte en tredje person till att hålla fast mannen tills polisen kom. Mannen hade några veckor tidigare rånat Hemköp med en hammare.

Två äldre personer belönas också för att ha gripit in när en man ofredade en kvinna och misshandlade hennes pojkvän vid Skjulstabadet i somras. De höll fast mannen tills polisen kom till platsen.

P4 Sörmland har tidigare berättat om händelsen, som slutade med att mannen hoppade från bryggan med handbojor på och försökte simma iväg från polisen. Polisen fick ro och simma ifatt honom.

Priserna delas ut på Polishuset i Eskilstuna på måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".