Polis avlossade skott vid biljakt i Eskilstuna

Polisen öppnade eld under en biljakt efter en misstänkt rattfyllerist i Eskilstuna. Flyktbilen krockade med flera bilar under vansinnesfärden mitt i rusningstrafiken.

Polisen larmades vid 16-tiden om en bil som körde vingligt på Västerleden vid Statoil. När polisen kom till platsen körde den misstänkta rattfylleristen iväg och stannade inte på polisens uppmaning. Vid Tuna park gjorde polisen ett nytt försök att stoppa bilen, men föraren ska då enligt polisens uppgifter ha försökt att köra på polisen. Enligt ett pressmeddelande från polisen avlossade man då flera skott mot bilens däck, men bilen lyckades köra från platsen.

Ekuriren.se rapporterade först om händelsen och enligt vittnen som tidningen pratat med krockade flyktbilen med flera bilar under vansinnesfärden. En man berättar att han såg bilen försöka köra om flera fordon i hög hastighet på Västerleden.

– Jag såg hur han krockade med den ena bilen efter den andra. Nästa bil hade varit min om inte bilen stannat, säger mannen till tidningen.

En polispatrull som befann sig på Västerleden försökte återigen att stoppa bilen, och föraren ska då enligt polisen ha försökt att köra på en polis igen som befann sig vid polisbilen. I samband med det stannade den misstänkte rattfylleristen bilen, tog sig ur den och sprang upp mot skogen i riktning mot Stenby Gård. Kvar i bilen fanns en passagerare som togs med till förhör.

Polisen kunde senare gripa föraren, en 28-årig man, i ett bostadsområde. Mannen är misstänkt för en rad brott – bland annat rattfylleri, drograttfylleri, försök till grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik – och han kommer att förhöras senare under kvällen.

Ingen av de personer vars bilar den misstänkte mannen krockade med under biljakten har skadats fysiskt. En kvinna som var på väg hem från jobbet blev påkörd av flyktbilen och hennes bil träffades i bakhjulet och på bakskärmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".