Foto: Fredrik Sandberg/TT
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nätverk i Eskilstuna kräver bostad för dem som tigger på gatorna

Natalie Söderberg, företrädare för nätverket: Politikerna har misslyckats
6:06 min

Nätverket Tillsammans för Eskilstuna kommer i morgon att hålla en demonstration för alla de fattiga människor som tvingas tigga på gatorna.

Nätverket vill att kommunens politiker ska ordna tak över huvudet för dessa människor som riskerar att dö i kylan.

Natalie Söderberg, företrädare för nätverket, säger att även om de inte är skrivna här så förtjänar de sina rättigheter

I ett upprop på Facebook skriver nätverket att politikerna måste ta sitt ansvar som en del Eskilstunabor nu gör istället, nämligen att ordna bostad åt de fattiga.

"En natt är en natt för mycket, och nu räcker det. Ingen ska behöva sova utomhus, ingen ska behöva frysa ihjäl. Kommunen kan inte ta ansvar för hela världen, men kommunen kan och bör ta ansvar för Eskilstuna".

Nätverket Tillsammans för Eskilstuna tycker att det är ett hyckleri av politikerna att fira antalet flyktingguider och visa upp positiva sidor av integrationsarbete när man samtidigt inte kan ordna tak över huvudet för de hemlösa människor som bor i Eskilstuna.

Nätverket Tillsammans för Eskilstuna tycker att det är bra att kommunen den senaste tiden har haft olika möten för att  diskutera lösningar och har förståelse för att det tar tid, men menar att människor sover människor utomhus och riskerar att frysa ihjäl.

P4 Sörmland söker ansvariga politiker i Eskilstuna för kommentarer.

Hällby församling  öppnar sina lokaler för att ge några av Eskilstunas tiggare tillfällig logi över julhelgerna. Därmed löser man också det akuta problemet att ge tiggarna tak över huvudet. Det skriver Eskilstuna-Kuriren.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".