Sverige möter Montenegro i bronsmatchen. Infälld: Christina Ström Foto: TT/SR
Sverige och Linnea Torstensson möter Montenegro i bronsmatchen. Infälld: Christina Ström Foto: TT/SR

Snart dags: Torstensson i bronsmatch mot Montenegro

Christina Ström: "Motivationen är hög hos de svenska spelarna"
2:49 min

Strängnästjejen Linnea Torstensson och de övriga i det svenska landslaget i handboll möter idag Montenegro i en match om bronset. Radiosportens handbollsexpert Christina Ström tror på vinst för Sverige. 

I gruppspelet föll Sverige med minsta möjliga marginal mot Montenegro. Och Radiosportens expert Christina Ström tror att svensk revanschlusta kan bli avgörande i bronsmatchen.

– Revanschlusta och hög motivation talar för Sverige, och att få ta bronset i matchen mot Montenegro vore optimalt, säger Ström.

I den senaste matchen mellan lagen så ledde Sverige stort i halvtid men föll sedan igenom. Ström vet vad som måste bättras.

– Jag tycker Sverige måste trycka i kontringarna, för deras tillbakalöp är inte perfekt. För Sverige handlar det om att orka hålla det höga tempot matchen igenom, säger Ström.

Montenegro har gått igenom mästerskapet på få spelare, och frågan är om huruvida orken kommer räcka. Ström tror att svaret ligger i motivation.

– Man kan fråga sig om de orkar. Men de har självklart också motivation för medalj. Det är de som talar för dem, ihop med deras rutin. De har ju spelat lite fler medaljmatcher, så det är deras fördel, säger Ström.

Bronsmatchen börjar 15.30 och kan höras i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".