Torget i Nyköping. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.
Grönt är viktigt i en tätort också, menar Nyköpings kommun som vill genomföra ett projekt för ökad biologisk mångfald. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.

Nyköping satsar på ökad biologisk mångfald

Christel Guillet, ekolog i Nyköpings kommun: Viktigt även i en tätort
1:21 min

Nyköpings kommun vill öka den biologiska mångfalden i centrum. Kommunen har sökt pengar hos Naturvårdsverket för ett kunna genomföra projektet Stadens Biologiska Mångfald.

Bland annat ska det anordnas föreläsningar och spridas information om olika platser inne i Nyköping som är värdefulla för den biologiska mångfalden. En tanke är att göra folk mer medvetna. 

– Tanken är att både göra åtgärder är att öka mångfalden och förklara för allmänheten varför biologisk mångfald är så viktigt även mitt i en tätort, säger Christel Guillet som är ekolog på Nyköpings kommun.

Projektet beräknas kosta närmare 1,5 miljoner kronor. Hälften av pengarna hoppas kommunen från bland annat Naturvårdsverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".