P4 Sörmland lägger ned Fotbollsbloggen

Du som har följt Fotbollsbloggen kanske blir besviken nu. P4 Sörmland har nämligen beslutat att lägga ned bloggen, så det här är det sista jag skriver i den.

– Bloggen upphör i P4 Sörmlands regi för att vi fått ett nytt sportuppdrag som innebär en bredare sportbevakning och på vår webb ska vi prioritera ljud. Vi hoppas att det blir bra och vi hoppas också att Roffe Andersson vill vara med hos oss även om bloggen försvinner, säger kanalchefen Pia Lille.
Vad jag förstått har bloggen haft väldigt många besökare, vad vill du säga till dom?
– Den senaste månaden har bloggen haft ungefär 500 läsare per inlägg och ja, det är många och det är klart att det blir tråkigt för dom att inte kunna läsa Roffes blogg efter årsskiftet men i vårt uppdrag ingår tyvärr inte att följa enskilda sportgrenar så ingående som bloggen gör. Roffe har ju såklart möjlighet att fortsätta blogga i egen regi.

Ni sparar ett sexsiffrigt belopp, är det också ett skäl till att bloggen upphör?

– Då vet jag inte riktigt vad du syftar på för pengar. Bloggen läggs inte ner av besparingsskäl.

Det är två och ett halvt år sen jag startade bloggen och jag är mycket tacksam mot P4 Sörmland, som gav mig möjlighet att testa något nytt efter många års dagligt tidningsmakeri i högt tempo. Dessutom har jag fått hyfsat betalt för mina tjänster och det är ju aldrig tråkigt.

Min stora behållning är dock den respons jag fått för bloggen. Många läsare och gott om synpunkter i kommentarsfältet när det hettat till.

Tack vare många goda kontakter efter alla mina år på Folket har Fotbollsbloggen varit det ledande nyhetsmediet inom världens största idrott i norra Sörmland.

Jag jobbade även som sportchef på Södermanlands Nyheter 82-90 och det har varit ett nöje att återvända till Rosvalla och känna sig så välkommen av spelare och ledare i Bissarna från den tiden.

Min vana trogen har jag stuckit ut också, så alla har inte varit nöjda med det jag skrivit. Det har irriterat och oroat och kanske till och med sårat några. Men om jag exempelvis satt ett betyg på en spelare har det bara varit grundat på det sportsliga, inget annat. Bara så ni vet.
Extra svårt är det att kritisera en spelare som jag gillar på personliga planet, ibland kan det handla om hens hela familj. Men att våga skriva det jag tycker har alltid varit min paroll.
För att citera en annan känd man vänder vi blad nu. Men sen sommaren 2013 - när jag fyllde 65 - uppbär jag bra pension så ni behöver inte tycka synd om mig för att jag får lite mindre inkomst. Bloggen har tagit mycket tid och att jobba något mindre i den här åldern kan nog bara vara nyttigt. Barnbarn är en av livets bästa uppfinningar och det är många böcker i hyllorna som väntar på att bli lästa.
Men det är fortfarande fruktansvärt roligt att skriva och ni kan fortsätta följa mig på Twitter (Rolf Andersson17) och troligen också i Folket på lördagar. Även där blir det en hel del fotboll och det finns nog risk att en annan nyhet slinker in. Främst i kortformat i det snabba mediet.
Som P4 Sörmlands kanalchef Pia Lille påpekar har jag möjlighet att fortsätta blogga i egen regi. Om det kommer att ske i något annat forum lovar jag att meddela omvärlden, men ha inte alltför stort hopp - eller fruktan - om det.
Tack alla för tiden på den här webbsidan.
God jul och gott nytt år!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".