Teknisk undersökning efter moskébrand i Eskilstuna. Foto: Ida Lindhagen/Sveriges Radio.
Polisen gör en teknisk undersökning. Foto: Ida Lindhagen/Sveriges Radio.

Polisen undersöker den avspärrade moskén

Vittne: En tjej hoppade ner från balkongen.
1:34 min

Lars Franzell, som leder förundersökningen om grov mordbrand, vill inte säga något om ifall branden var anlagd innan den tekniska underökningen är klar, men säger att  "det var ett mycket snabbt förlopp".

Vittnen har uppgivit att det fanns 70 personer i lokalen när branden startade, alla män. Kvinnor och barn hade lämnat moskén en halvtimme innan branden startade, säger Lars Franzell.

Tekniker i vita overaller kliver in och ut genom den plywoodklädda dörren. En polisbil står utanför avspärrningarna och förbipasserande stannar och tittar. På marken har ljus tänts utanför den eldhärjade lokalen.

Två av dem som tittar på brandteknikernas arbete är Anki Pettersson och Shabboo Ghobadi som arbetar på hemtjänsten och som också var vittnen till branden igår.

– En man hade en liten bebis i famnen och sprang i väg. Och en tjej hoppade ner från balkongen och bröt foten. Det var obehagligt, berättar Shabboo Ghobadi.

– Om någon av våra vårdtagare hade varit där hade de inte haft en chans att ta sig ut. Såna tankar får man, säger Anki Pettersson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".