Ännu en moské i Eskilstuna utsatt för skadegörelse

"Ingenting går att utesluta, men heller inte bekräfta"
1:20 min

Ännu en moské i Eskilstuna utsatts för skadegörelse under natten till annandagen. Polisen bekräftar händelsen, men vill inte dra någon koppling till den stora moskébranden.

Krossad ruta och sönderslagna backspeglar på ett antal bilar. Så beskriver polisen den andra händelsen, som inträffade under natten till annandagen.

– Den här moskén är väldigt anonym. Många människor vet nog inte ens att det är en moské, detta är en föreningslokal som fungerar som moské,  säger Roland Lindkvist, vid Eskilstunapolisen, och fortsätter:

Om det är fråga om en attack mot ännu en moské i Eskilstuna, och om det finns någon koppling till den våldsamma moskébranden, vill polisen inte kommentera.

Helt klart står ändå att två moskéer i Eskilstuna drabbats av skadegörelse respektive brand, under kort tid.

Enligt Roland Lindkvist jobbar polisen i detta ärende brett, precis som i fallet med moskébranden. Det finns i nuläget inga bevis på att det skulle röra sig om en riktad attack med ett eventuellt motiv.

– I ena tesen kan vi säga att det är en fullständig fyllegrej, då har det givetvis ingen som helst koppling (till moskébranden reds. anm). Skulle det gå visa sig att det går åt andra hållet, ja då kan det väl finnas koppling då. Ingenting går att utesluta, men heller inte bekräfta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".