Eskilstuna GUIF - Bada Huesca. Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio.
Fullsatt när Guif mötte spanska Bada Huesca. Nu väntar ödets utmaning. Foto Josefin Lundin/Sveriges Radio.

Guif inför ödesutmaning

Framtiden är mycket oviss för elitlaget Guif i Eskilstuna om det kommer att finnas någon hall att spela handboll i eller om det överklagande som lämnats in om den nya arenan kommer att få prövningstillstånd.  

Sörmlands idag främsta elitidrottslag handbollslaget Guif kan komma att få stora problem de närmsta åren om mark och miljööverdomstolen meddelar prövningstillstånd för det överklagande som fastighetsbolaget Tunafastigheter lämnat in om detaljplanen där en ny idrottshall ska byggas i Eskilstuna.

Eftersom Mälardalens högskola ska in i den nuvarande Sporthallen sommaren 2016 så riskerar Guif att stå utan hall då, något som oroar Guifs ordförande Rolf Brunell.

Det är knappt att jag orkar tänka tanken. För hur ska vi kunna driva vår elitserieverksamhet när vi inte kan ha någon publik och våra sponsorer undrar vad som händer egentligen, kan man satsa på Guif, blir det nåt, säger Rolf Brunell.

I bästa fall får Guif besked under våren att det inte blir något prövningstillstånd, och då blir problemen hanterbara. Men meddelar miljööverdomstolen prövningstillstånd kommer hela processen sannolikt att dra ut långt på tiden.

– Blir vi utan hall ett år så får vi inte in de pengar vi behöver och då får vi dra ned på elitverksamheten och även andre verksamheter, att försöka överleva på sparlåga på något konstigt sätt. För vi kan ju inte lägga oss ned och dö, säger Rolf Brunell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".