Linda Heed. Foto: Claudio Bresciani/TT Bild.
Foto: Claudio Bresciani/TT Bild.

Linda Heed byter ridklubb

Linda Heed: Hoppas kunna hålla en hög nivå
2:56 min

Hoppryttaren Linda Heed från Västerljung byter klubb. Hittills har hon tävlat för Trosa-Vagnhärad ridklubb, TVRK.

Men inför tävlingsåret 2015 ska hon i stället tävla för Södertälje ridklubb. 

– Det känns spännande men jag kommer fortsätta satsa på min egen landslagssatsning, men är jag hemma och det funkar så kommer jag hjälpa elitklubben i Södertälje så mycket jag bara kan, säger hon.

Linda Heed har varit utlånad till Södertäljes Elitlag under 2014 och är positiv till klubbens laganda och eldsjälarna som finns där. Hon summerar den gångna säsongen som mycket positiv.

– Jag hade en fantastisk säsong, jag fick tillbaka min Wonderful på den toppnivå som hon verkligen är och vi levererade åtta Grand Prix med placering i rad, säger Linda Heed.

Hur ser uppladdningen ut för Inomhus-SM?

– Jag kommer att sätta igång hästarna snart, de har haft lite sadelvila och laddat upp batterierna. Så vi sätter igång träningen i Strömsholm. Jag jobbar för att försvara silvret men det är många som vill åt medaljerna, men jag kommer kämpa allt vad jag kan.

Vad hoppas du mest på 2015?

– Jag hoppas kunna hålla en hög och jämn nivå och spetsa till det med några fler topp tre-placeringar i Grand Prix, säger Linda Heed.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".