Karin Grute Movin. Foto: Michael Berwick/Sveriges Radio.
Foto: Michael Berwick/Sveriges Radio.

Stort behov av volontärer till friidrotts-EM för juniorer i Eskilstuna

"Det ser bra ut på cv:t"
1:48 min

I mitten av juli invaderas Eskilstuna av minst 1 000 av Europas bästa unga friidrottare plus 500 ledare, tränare och andra.

Och för juniorernas friidrotts-EM som hållas på Ekängens idrottsplats ska gå att ro i land så behövs också flera hundra volontärer.

Sammanlagt rör det sig alltså om runt 350 lokala volontärer för praktiska delar kring arrangemanget. Ett par krav är vissa språkkunskaper och att man är beredd ställa upp alla dagar EM pågår under perioden 16 till 19 juli på Ekängens friidrottsarena, som helt nyligen blev godkänd för det internationella evenemanget. Det handlar alltså om frivilligarbete - utan ekonomisk ersättning.

Arrangemanget har stor betydelse svensk friidrott. Och därför är det viktigt att det går i lås på alla sätt. Det menar Lennart Karlberg som är före detta ordförande i svensk friidrott och nu med i organisationskommitten för junior-EM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".