Bussolycka utanför Ålberga. Foto: David Hårseth/Blåljus.se
Bussolycka utanför Ålberga. Foto: David Hårseth/Blåljus.se

Halkan stoppade busstrafik i Sörmland

Henrik Posse vid Sörmlands kollektivtrafikmyndighet: Det är inte säkert att köra
0:31 min

Landsbygdsbussarna i Eskilstuna är inställda resten av dagen på grund av halkan enligt Länstrafiken. I Nyköping rullar däremot bussarna igen. Ett tio-tal bussar halkade av vägarna i morse.

Linje 543 från Gnesta till Laxne skulle varit igång vid ettiden, men är också inställd resten av dagen. 

Läget har varit besvärligt, säger Henrik Posse vid Sörmlands kollektivtrafikmyndighet.

– Det är halt på många av våra vägar och vi försöker via våra trafikföretag få kontakt med väghållare så att vi kan säkerställa att vi kan köra busstrafik på ett säkert sätt, sa Henrik Posse vid Sörmlands kollektivtrafikmyndighet vid tio-tiden. 

Busslinjer som påverkas i Eskilstuna:

Veolia meddelade vid 11-tiden att alla turer på linje 29, 203, 206 och 220 är inställda och även linje 21 till Krusgården i Torshälla.

Bussresenärerna kan också räkna med förseningar på andra linjer. Enligt Trafikverkets prognos väntas ishalkan i södra och mellersta Sverige tillta under kvällen.

Att det är så halt har sin förklaring i den senaste tidens pendlade mellan plus- och minusgrader.

– Det har kommit snö på sina håll, som smält och sedan fryst på igen. Av den anledningen har det blivit halt på många platser, säger Marcus Sjöstedt på SMHI.

I Stjärnhov utanför Gnesta har sophämtningen idag ställts in på grund av halkan, även i Strängnäs har det varit problem med sophämtningen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".