Byggnad med skylten "Flens kommun" och ett kommunvapen. Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio.
Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio.

Fler praktikplatser behövs åt de alltfler arbetslösa i Flen

"De måste få praktik"
1:44 min

Mer samarbete med näringslivet och fler praktikplatser åt de arbetslösa. Det är lösningen på den stora arbetslösheten i Flen, enligt Rosmarie Gullbrand arbetsförmedlingschef i Flen.

Som P4 Sörmland berättade igår har Flen gått om Eskilstuna och är nu den kommun i länet som har högst arbetslöshet, nära 15 procent, att jämföra med landets snitt på åtta procent.

I Flen finns många grupper som står långt från ifrån arbetsmarknaden och som behöver mer tid på sig att komma ut och få visa sina färdigheter, menar arbetsförmedlingschef Rosmarie Gullbrand.

– Det som vi främst tycker fungerar bra är om de får komma ut i praktik. Det som behöver utveckla mer är kontakten med arbetsgivare för att hitta fler platser. Sen måste vi också utveckla samarbetet med kommunen, kommunen är ju en stor arbetsgivare själv, så det ska vi försöka utveckla vidare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".