En polisbil sedd ovanifrån. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.

50 fönsterrutor krossade på skola i Strängnäs

Cina Tinker, rektor: Man blir ju orolig.
0:41 min

Det har varit skadegörelse på Finningeskolan i Strängnäs i natt. Enligt polisen har runt 50 fönsterrutor slagits sönder.

Vaktbolaget fick larm vid halvtvåtiden och när väktare kom dit sprang ungdomar från platsen. Polisen har inga misstänkta. Skolans nya rektor Cina Tinker har varit vid skolan under morgon:

– Man blir ju orolig och funderar på om man ska kunna bedriva verksamhet på måndag, säger hon. Och det kostar så mycket pengar. Det är så tråkigt att lägga pengar på den här typen av förstörelse. Det handlar om hundratusentals kronor.

Det är 50 fönsterrutor på ena sidan av Finningeskolan som har slagits sönder, men de har nu lagats temporärt och glaskross har tagits bort. Cina Tinker konstaterar lättat att barnen kan komma till skolan på måndag.

– I de flesta fall så handlar det om ytterrutor och i två fall ser jag att det finns lite glaskross på insidan, men det är ingen fara för verksamheten, säger Cina Tinker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".