Sveriges Viktor Östlund under gruppspelsmatchen mellan Sverige och Tjeckien vid handbolls-VM i Qatar på söndagen. Foto Jonas Ekströmer/TT.
Foto Jonas Ekströmer/TT.

Fem mål av Viktor Östlund mot Tjeckien

Magnus Wislander: ”Anfallsspelet var förträffligt”
3:28 min

Magnus Wislander var mycket nöjd med det svenska spelet efter segern mot Tjeckien i den andra gruppspelsmatchen. Viktor Östlund från Guif gjorde fem mål.

– Det är helt enkelt en suverän svensk insats i dag igen,  säger Magnus Wislander.

Men hur stora växlar ska vi dra på den här segern, du sa att tjeckerna inte var så bra? 

– Nej och det var inte Island heller i första matchen. Så det kan ju vara så att Sverige gör motståndarna dåliga, de spelar väldigt bra bakåt, målvaktsspelet och försvarsspelet fungerar till 100 procent skulle jag vilja påstå och då blir det mycket lättare att spela handboll. I dag var anfallsspelet alldeles förträffligt, framförallt de första 15-20 minuterna. Jag menar 19 mål på en halvlek utav ett svenskt landslag, det ser vi inte varje dag, säger han.

Handbollsexpertens tre guldstjärnor går till:

Kim Andersson

– Enormt skytte, ligger bakom mycket i anfallsspelet. Starten sätter han helt och hållet själv på matchen och det blir det som präglar matchbilden. Fyra mål utav de sex första och sen ett par bra framspelningar som gör att tjeckerna nog inte tycker att det är så roligt att spela mot Sverige. Han visar också de andra killarna vägen men det spelet.

Andrafas-spelet

– När man inte kan kontra med en fri gubbe väldigt snabbt, utan motståndarna hinner springa hem och Sverige kommer med tryck från egen planhalva. Det var det vi utnyttjade väldigt många gånger framförallt Kim Andersson och Viktor Östlund.

Vänsterniorna

– Frågetecknet för vänsternioposition, både Markus Olsson och Viktor Östlund, återigen klart godkänt.

Tjeckien-Sverige 22-36 (10-19)

Tjeckien: Jan Sobol 5 (2), Pavel Horak 5 (1), Tomas Babak 4, Petr Linhart 3, Jakub Hrstka, Roman Becvar, Jiri Motl, Leos Petrovsky, Ondrej Zdrahala.

Sverige: Kim Andersson 10, Fredrik Petersen 6 (2), Viktor Östlund 5, Markus Olsson 4, Niclas Ekberg 3 (2), Andreas Nilsson 3, Jonas Källman 2, Lukas Karlsson, Patrik Fahlgren, Anton Halén.

Publik: 1 000.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".