Fiberkabelhärva. Foto: Reino Helin/Sveriges Radio.
Foto: Reino Helin/Sveriges Radio.

Bredbandsbolaget har rett ut fiberkabelhärvan i Eskilstuna

Bredbandsbolaget träder fram
1:26 min

Tele2:s annorlunda teknik i Sörmland jämfört med övriga landet orsakade strulet för cirka 1000 kunder när Bredbandsbolaget skulle ta över bredband/fiber och kabel-TV från Tele2 i måndags.

Övergången från Tele2 till Bredbandsbolaget fungerade sämre i Eskilstunatrakten än på andra håll.

Enligt Bredbandsbolaget var det runt 1000 kunder, som blev utan Internet och många också utan TV och det var inte förrän igår kväll läget var under kontroll.

– Det var två stora fel, som orsakade problemen, säger Aron Samuelsson, presschef på Telenor, som äger Bredbandsbolaget.

Det var i måndags som Bredbandsbolaget i praktiken skulle ta över Tele2:s TV- och fiberkabelkunder. Övertagandet var bara ett i raden eftersom affären gäller samtliga före detta Tele2- kunder i hela landet.

Internetövergången skulle, enligt förhandsinformationen, inte ens märkas, utan skulle fungera utan att några åtgärder krävdes av kunden.

Enligt Aron Samuelsson såg tekniken bakom Tele2s nät i Sörmland annorlunda ut än i övriga landet och därför blev det problem, som tog ovanligt lång tid att lösa. Sent igår kväll ansåg man sig ha kontroll på läget, enligt Aron Samuelsson.

– Vi ber drabbade om ursäkt och ska nu titta närmare på om vi ska ge någon slags kompensation för det här. Nu ska vi göra en del stickprovsundersökningar och höra oss för om allt nu fungerar, som det ska, säger Aron Samuelsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".