Soptunnor. Foto: Anna Burén/Sveriges Radio.
Arkivbild. Foto: Anna Burén/Sveriges Radio.
Lyssnartips/Publiknätverk

Klagomål på bristande sophämtning i Sörmland

"Senaste vi hade sophämtning var 30 december"
1:45 min

Flera personer på landbygden i Sörmland har hört av sig till P4 Sörmland och säger att soporna inte hämtats trots att de sandat och flera är kritiska till bristande information.

Hur fungerar sophämtningen hos dig? Skriv en kommentar!

– Senaste sophämtningen vi har haft var den 30 i 12:e och den vi skulle ha den 14 januari, men den blev aldrig hämtad. Locket står öppet och det är väl inte bra, säger Jörgen Broberg som bor i närheten av Stora Sundby.

Ragnar Schultz är ansvarig för hämtningen av hushållsavfall på Eskilstuna energi och miljö säger att ishalkan gör att de tunga sopbilarna inte kan köra på vägarna.

– Vi har haft väldigt många olyckor med benbrott, vi har halkat ner i diken, in i staket och tagit med oss ett antal brevlådor. Det är säkerheten för våra förare, för tredje part och vårt material också.  Nu ska ju snön ligga kvar eftersom det ska bli kallt och då kommer de få tömt så fort vi är i området.

Ragnar Schultz uppmanar alla fastighetsägare att skotta och sanda och det gäller även samfällighetsföreningar.

– Sanda, sanda, sanda och skotta.

Det här är ett lyssnartips via Publiknätverket

Tipsa oss:
016-16 16 63
p4sormland@sverigesradio.se
 
Det här inslaget har blivit av genom ett tips till vårt publiknätverk. Som lyssnare kan du påverka vad som hörs i radion på flera sätt.

Läs om Publiknätverket här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".