Mattias Zachrisson i en match mot Slovakien. Foto: Aleksandar Djorovic/TT.
Mattias Zachrisson. Foto: Aleksandar Djorovic/TT.

Zachrisson redo för stormatch mot Frankrike

Mattias Zachrisson: Jag får ta vara på det jag är bra på
1:14 min

Ikväll möter Sverige Frankrike i handbolls-VM. Förbundskaptenen Staffan Olsson kallade igår in Mattias Zachrisson, som tidigare spelade i Guif i många år, för att förstärka laget. 

- Vi har inte hunnit prata så mycket än, men jag kan användas på kanten också och på högernio. Jag spelade nästan hela tiden på högernio i Guif. Nu i jul fick vi en skada så jag har avlastat på högernio lite. Jag får ta vara på det jag är bra på, genombrott och oväntade skott så får vi se.

Mattias Zachrisson är till vardags proffs i Füchse Berlin.

Ex-guifaren Mattias Zachrissons fredag blev speciell. I onsdags blev han pappa och fick en son. Tidigt på fredagen ringde förbundskaptenen Staffan Olsson och frågade om han kunde vara med och spela VM. 

Sent på fredagskvällen svensk tid landade Zachrisson iQatar, där han ska förstärka det svenska handbollslandslaget i den pågående VM-turneringen. 

Den 24-årige Füchse Berlin-spelaren var inte med när den ursprungliga 16-mannatruppen presenterades. Detta då Zachrisson med familj väntade tillökning. Men han var med i bruttotruppen och kunde därmed bli inkallad. Vilket han blev tidigare på fredagen - efter sonens ankomst. 

Högersexan Zachrisson ersätter VM-debutanten Anton Halén, som flyger hem under lördagen. En grundläggande förklaring till rockaden är att storstjärnan Kim Andersson har skadat axeln. Det är oklart om han kan spela.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".