Quesadillas. Foto: Malin Randeniye.
Quesadillas. Foto: Malin Randeniye.

Matlåda: Supersnabba quesadillas

Quesadillas är snabbt att svänga ihop på morgonen om man inte har tid att fixa någon annan matlåda.

Hinner man inte steka den hemma kan man ta med den kall och steka eller mickra den på jobbet. Man kan också äta den kall om man vill.

2 mjuka tortillasbröd

1 dl stora vita bönor

1/4 paprika

½ riven morot

50 g färsk spenat

25 g riven ost

Salt och svartpeppar

Lägg ut ett tortillasbröd och riv över hälften av osten. Lägg bönorna på och mosa dem med en gaffel. Skölj spenat och paprika. Skiva paprikan och lägg på tillsammans med spenaten och moroten. Salta och peppra och riv över resten av osten. Lägg på det andra tortillasbrödet. Stek dina quesadillas på bägge sidor i en het torr stekpanna. Servera gärna med en klick créme fraiche. 

/Recept av Malin Randeniye

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".