pappersrulle. Foto: Fredrik Persson/TT
Voith Fabrics i Högsjö tillverkar pressfiltar till pappersindustrin. Arkivbilden är inte från Voith Fabrics. Foto: Fredrik Persson/TT

Voith Fabrics i Vingåker varslar 24 anställda

Tony Einarsson, vd: Det har varit på gång i flera år
3:10 min

Företaget Voith Fabrics i Högsjö i Vingåker har varslat 24 anställda om uppsägning, 21 kollektivanställda och fyra tjänstemän. 

 

Anledningen är, enligt vd Tony Einarsson, att 10-12 procent av produktionen ska flyttas till Asien - ett beslut som tagits av moderbolaget i Tyskland. Voith Fabrics i Högsjö ska koncentrera sig på den europeiska marknaden, enligt Tony Einarsson. 

Företaget har 150 kollektivanställda och 68 tjänstemän anställda i dag på fabriken, som tillverkar textilier för pappersindustrin.

– Det var ett väntat beslut, taget av koncernen för ett antal år sedan, säger Tony Einarsson. Vi har fasat ner succesivt och nu kommer den sista delen.

Hur ser framtiden ut, räcker det med de här varslen?

– Ja, vi räknar med att vi utifrån det här ska ha en stabil bas och även kunna växa härifrån, även om det inom pappersindustrin är en stagnerad marknad, säger Tony Einarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".