Student skriver. Foto: Anders Wiklund/TT.
Foto: Anders Wiklund/TT.

Igår hölls möte om Lännaskolans framtid

Ulrika Eckardt: Rapporten är undermålig
3:57 min

Som vi kunde berätta igår i Sörmlandsnytt så går Lännaskolan i Strängnäs kommun mot en oviss framtid. Igår besökte representanter från barn och utbildningsnämnden skolan för att prata med oroliga föräldrar.

Kommunen behöver snart fatta ett beslut om skolan ska läggas ner eller finnas kvar. Igår besökte Bibbi von Scheele, moderat och ordförande i Barn- och utbildningsnämnden Länna för att prata med föräldrar. En av dom föräldrar som var på plats var tvåbarnsmamman Ulrika Eckardt.

– Det kändes väldigt bra som förälder att se att så många var engagerade och med på mötet, det kändes väldigt enat, vi var 150 personer och barnen hade gjort banderoller för att symbolisera att de vill ha kvar sin skola, säger hon.

Känner ni att er skola är hotat?

– Ja det känner vi, med den rapport som skickades ut i anslutning till mötet som kändes väldigt vinklad att lägga ner landsbygdsskolorna.

Ulrika Eckardt är orolig för att Lännaskolan ska läggas ner då hennes barn skulle behöva sitta på skolskjutsen minst två timmar om dagen, och att tiden inte skulle räcka till för att umgås med barnen och hjälpa till med läxor.

Hur kommer ni fortsätta att agera i den här frågan?

– Vi kommer fortsätta att kontakta politiker så de får reda på vad det handlar om, rapporten som gjorts har massor av sakfel och lösryckta forskningar som inte har någon relevans i det här ärendet, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".