Roger Tiefensee (C) Foto: Michael Berwick/Sveriges Radio Sörmland.
Roger Tiefensee (C) Foto: Michael Berwick/Sveriges Radio.

Tiefensee (C) nöjd med partiets integrationsprogram

Tiefensee (C): Vi ser inte personer som kommer till Sverige som ett problem
1:07 min

Roger Tiefensee är gruppledare för Centerpartiet i Flen, en kommun med många nyanlända och en hög arbetslöshet, och han tror att centerpartiets intergrationsförslag kan göra skillnad för just Flen.

Full ekonomisk ersättning till kommuner för flyktingmottagande och lättare för nyanlända att ta sig in på arbetsmarkanden. Det är vad Centerpartiet vill i sitt integrationsprogram.

– Mer generella regler som gör det gynnsamt att komma in på arbetsmarknaden det skulle gynna oss i Flen. Men också det förslag som säger att kommunerna ska få full ersättning för de nyanlända som kommer för så är det inte idag.

Tiefensee menar att anslagen i Centerpartiets förslag skiljer sig från de förslag som Kristdemokraterna och Folkpartiet lagt fram.

– Vi i Centerpartiet tycker inte att det är ett problem att människor vill komma till Sverige men det jag kan se i Folkpartiets och Kristdemokraternas förslag är att det fokuserar på att få ner volymen, säger Tiefensee.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".