Flera trafikolyckor i snömodden

Det har varit flera trafikolyckor i snömodden under morgonen, uppger polisen. Men det har inte varit några allvarliga personskador.

En bil körde in i mitträcket vid Läggesta och mellan Lästringe och trafikplats Vagnhärad norr om Sillekrog snurrade en bil runt på körbanan.

Vid 7-tiden inträffade en olycka på E20 mellan Strängnäs och Eskilstuna. 

En buss åkte av vägen mellan Laxne och Gnesta, men passagerarna klarade sig. Bussen hamnade ett par meter ner i diket i en kurva.

På grund av snö och halka är det förseningar i busstrafiken mellan 10-25 minuter och Tuna trafik meddelar att det kan bli inställda skolbussar idag.

Vid en trafikolycka på riksväg 56 mellan Kvicksund och Västerås så har det varit köer in mot Eskilstuna och det kan vara det fortfarande. 

I helgen var det flera trafikolyckor i samband med snöfallet. Ett par bilar körde in i mitträcket på E 20 i höjd med Kjula utanför Eskilstuna, på ett ställe där det enligt polisen varit flera avåkningar de senaste dagarna.

De inblandade klarade sig enligt polisen utan personskador, men bilarna fick bärgas från platsen.

Vid lunchtid på söndagen körde en buss in i en väghyvel på länsväg 214 vid Hagby, ett par kilometer nordost om Äsköping. Bussföraren är enligt polisen förd till Mälarsjukhuset med skador i benen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".