Sveriges Helge Freiman i anfall under onsdagens handbollslandskamp mellan Sverige och Tyskland i Eriksdalshallen i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Sveriges Helge Freiman i en match mot Tyskland i Eriksdalshallen i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Guifaren Freimans skada förvärrad

Helge Freiman: Nu känns det lite sämre
4:05 min

På torsdag spelar Guif sin första elitseriematch efter VM-uppehållet. Laget möter Ricoh borta. Men en av Guif:s bästa spelare, landslagsmannen Helge Freiman, är troligen inte med.

Helge Freiman är fortfarande axelskadad sedan flera månader tillbaka.

Samtidigt finns nu uppgifter i Eskilstuna-Kuriren att flera storklubbar i Europa är intresserade av Freiman - tyska Göppingen och Füchse Berlin nämns som två intresserade klubbar, liksom danska Bjerringbro.

– Jag vet inte så mycket om det. En klubb har jag haft kontakt med tidigare, men de resterande klubbarna känner jag inte till. Men om det stämmer är väl det roligt.

Vilka mål har du då?

– Jag har väl alltid haft som mål att komma ut i Europa och mäta mig med de bästa. När jag känner mig redo kommer jag ta chansen.

Han säger att hans axelskada har förvärrats.

– Det är lite upp och ner. Läkarteamet och jag trodde att vi hade fått bukt med problemet, allting kändes skitbra, rehaben gick bra, jag var med på några handbollsträningar och då fick jag ett litet bakslag. Nu känns det lite sämre än innan, säger Helge Freiman, som hoppas kunna spela inom en månad.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".