Lille Ali och hans mamma Razan besöker distriktssköterskan Ulrika Lindskog på barnavårdscentralen vid Skiftinge vårdcentral. Foto: Kerstin Svenson.
1 av 2
Lille Ali och hans mamma Razan besöker distriktssköterskan Ulrika Lindskog. Foto: Kerstin Svenson.
Möten och bemötande i vården

Många möten på familjecentralen i Skiftinge

"Ibland kan det vara svåra möten"
9:05 min

Vid familjecentralen på vårdcentralen Skiftinge i Eskilstuna erbjuds barnfamiljer fyra olika tjänster på ett och samma ställe.

Har du förslag på vad vi bör prata om när det gäller vården i Sörmland? Hör av dig och berätta: publik.sormland@sverigesradio.se

I tredje delen i vår serie ”Möten och bemötande i vården” ska vi få följa med vår reporter Kerstin Svenson dit, till en verksamhet som präglas av trygghet, värme och just många möten. 

– Vi jobbar mycket med tolk, ibland kan det vara svåra möten, säger distriktssköterskan Ulrika Lindskog.

Verksamheten jobbar med att ha ett helhetsperspektiv på familjen, med fokus på barnens livssituation ur ett medicinskt, socialt, psykologiskt och pedagogiskt perspektiv.

– Det som kan vara svårt i våra möten är det är här med kulturkrockar och då speciellt frågor som handlar om omskärelse, säger Ulrika Lindskog, distriktssköterska.

– Man blir ödmjuk när man inser att folk har förtroende för en och delar med sig av saker i sitt liv, säger Elisabet Riedel, distriktssköterska.

– Man blir alltid välkomnad och det är trevligt att komma hit, säger förälder Marie Frost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".