Gympa. Foto: Pontus Lundahl/TT.
Foto: Pontus Lundahl/TT.

Stora prisskillnader på gymmen i Sörmland

Alexandra Nyholt, som tränar på ett av de billigare gymmen: Det känns inte så stabilt
1:19 min

Allt fler gym dyker upp i Sörmland. Men priserna skiljer sig åt mycket.

Alexandra Nyholt har valt att träna på ett av de billigare gymmen med generösa öppettider, men det har sina nackdelar.

– Vissa av deras maskiner går sönder lätt och är ofta trasiga för att folk har haft sönder dem och de vet inte hur de ska hantera dem. Många maskiner är ur funktion och gnisslar eftersom de inte är inoljade vilket jag upptäckte från första dagen. Det känns inte så stabilt.

Den senaste tiden har det startats flera nya gym i Sörmland, bland annat i Eskilstuna. Men det är inte bara närhet och utbud som skiljer sig utan också priset. Ett årskort kan kosta från 2590 till 14340 kronor, men då får konsumenten olika saker och servicen skiljer sig åt.

Laila-Marit Sandberg, Konsumentvägledare i  Eskilstuna kommun ger följande tips om vad man ska tänka på när man tecknar ett avtal med ett gym.

– Man ska tänka på vad jag ska använda gymkortet till, hur ofta vill jag träna, hur är det öppet, har de den utrustning som jag är intresserad av. Man ska titta på företagets utbud.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".