Ökad konflikt mellan Vänstern och Socialdemokraterna i Eskilstuna

Vänsterpartiet i Eskilstuna är kritiska till att den nya politiska majoriteten i Eskilstuna tar bort delar i de nya kraven till det kommunala Kommunfastigheter, de så kallade ägardirektiven. Tonfallet har också hårdnat mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. 

Vänsterpartiet befarar att flera för Vänsterpartiet viktiga mål ska tas bort. Det gäller planerat underhåll och upprustning i bostadsbestånden som gäller det äldre bostadsbeståndet.

Men Jimmy Jansson, (S), kommunstyrelsens ordförande, skriver i en kommentar till P4 Sörmland att den nya majoriteten städar rejält i de direktiv som hittills funnits och renodlar dem till att handlar om det som ska göras och inte det som redan pågår.

Tonfallet mellan Jimmy Jansson, (S) och den tidigare samarbetskamraten Vänsterpartiets Joel Hamberg, (V) har hårdnat sedan den nya majoriteten bildades i december efter att en Socialdemokrat hoppat av partiet i protest.

Jansson har kallat Vänsterpartit för ett oseriöst parti som kommer med skrämselpropaganda och Hamberg har uttryckt sin förvåning över detta. Konflikten har hårdnat bland annat sedan majoriteten kom med beskedet att den vill pröva en privatisering av en del av allmännyttan. 

Som P4 Sörmland rapporterat tidigare så är Vänstepartiet också kritiskt till att Socialdemokraterna, Moderaterna och Centern vill sälja en mindre del av allmännyttan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".