Beslut om VA-avgifter i Nyköping uppskjutet

Frågan om vilka anslutningsavgifter som ska gälla för fastighetsägare som berörs av den planerade vatten- och avloppsledningen längs Sörmlandskusten, mellan Sjösa och Vålarö i Nyköping skjuts upp.

Den borgerliga alliansen krävde återremiss, det vill säga att frågan ska utredas mer, på grund av bristande beslutsunderlag. Och så blev det. Man kunde utnyttja sin så kallade minoritetsåterremiss.

Enligt förslaget, som fullmäktiges skulle fatta beslut om, var att fastighetsägare som ansluter sig ska betala som mest 336 000 kronor om VA-ledningen dras fram till tomtgränsen.

Visserligen fick ledamöterna igår kväll ett utökat underlag om avgifterna presenterat muntligen, men det är bland andra Anna af Sillén, Moderaterna kritisk till.

– Vi har begärt mer underlag i flera månader, men fick inget på kommunsstyrelsen för två veckor sedan. Det är helt orimligt att fatta beslut med så kort framförhållning.

Kommunen väntas lägga ett nytt underlag vid kommunsstyrelsen i mars. 

Kommunfullmäktige beslutade däremot att fastighetsägare som måste ansluta sig till nya avlopps- och vattenledningen mellan Sjösa och Vålarö utanför Nyköping, ska kunna delbetala anläggningsavgiften.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".