Ebba Busch Thor, Kristdemokraterna. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio
Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio

Kristdemokraterna i Sörmland nominerar Ebba Busch Thor

Borhan Bajati (KD): Hon syns och är duktig debattör
1:19 min

Kristdemokraternas distriktsstyrelse i Sörmland nominerar Ebba Busch Thor, kommunalråd i Uppsala, som ny partiledare efter Göran Hägglund. Det bestämde Kristdemokraterna i Sörmland igår.

Lotta Jonsson, distriktsordförande för Kristdemokraterna i Sörmland, säger att Ebba Busch Thor har visat prov på ett fantastiskt ledarskap och att hon är en mycket duktig debattör, som vinner förtroende genom sin rakhet och tydlighet.

Kristdemokraterna har haft svårt att nå ut, anser Borhan Bajati, ledamot i distriktstyrelsens arbetsutskott och han tror att Ebba Busch Thor kan göra skillnad.

– Hon syns, märks av och är duktig debattör. Det kanske är en sådan förändring som KD behöver idag, säger Borhan Bajati.

Du tror inte att partiet har drunknat i Alliansen?

– Nej, men själklart kan man dra den slutsatsen om man vill komma lindrigt undan, men jag tror också att det beror mycket på en person. Vad man har för partiledare och vilka personer man har i partistyrelsen spelar också stor roll, säger han.

Ebba Busch Thor är 28 år och har varit Kristdemokraternas kommunalråd i Uppsala Kommun sedan 2010. Hon är även ledamot i partiets partistyrelse och Kristdemokraternas ersättare till Europaparlamentet.

Kristdemokraternas analysgrupp konstaterar att för få vet vad partiet står för och att det måste bli tydligare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".