Barn ritar på förskola. Foto: Jurek Holzer/TT.
Barn ritar på förskola. Foto: Jurek Holzer/TT

Roligt lov väntar - även barnen på fritids

"Det här är pedagogernas höjdpunkt".
1:37 min

Vinterläger i Eskilstuna, traditionell aktivitetsdag i Katrineholm och spontafotboll med Bissarna i Nyköping. Med sportlovet runt knuten behöver lediga barn och ungdomar inte lämna sina kommuner för att ha mycket roligt att göra.

Sportlovet står runt knuten i länets kommuner och gedigna program med aktiviteter väntar på barnen. Förutom att åka skridskor på Rosvalla kan barn och unga i Nyköping också låna löparbanorna på Multihallarna under sportlovet eller spela spontafotboll med Bissarna på onsdagen.

Katrineholms kommun ordnar, förutom öppna stall, pimpelfiske och gympaskoj, som vanligt en aktivitetsdag under fredagen på Sportcentrum med bland annat tennis, kanoter och crosscyklar. Eskilstuna satsar i år hårt på vintercamp i Vilsta med idrotter och andra aktiviter som gympa. Prova på skytte, ridning och musiklov på Balsta står också på programmet.

Även de barn som är kvar inom skolans verksamhet, på fritids, har en mysig tid att se fram emot, berättar Anne Broman, fritidspedagog på Slottsskolan i Eskilstuna.

– Det här är vår höjdpunkt, nu får vi pedagoger rå om barnen. Vi kommer bland annat ha en spadag och ha lite lugnare aktiviteter, lite mys, det är viktigt. Barngrupperna är så stora i dag, så när loven kommer och inte alla barnen är närvarande, så har man möjlighet att göra det här som är lite lugnare och det märker man uppskattas av barnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".