Yrkeshögskolecenter planeras i Eskilstuna

Sari Lanninger, utbildningsmäklare: Det ska vara lätt att veta vad man tar sig
1:43 min

Det kan bli ett Yrkeshögskolecenter i Eskilstuna. Ett förslag i en förstudie, som politikerna inom kort ska ta ställning till, kan kommunen, utbildningsanordnare och arbetsgivare samarbeta kring frågor som gäller yrkesutbildninagr vid ett sådant center.

Förstudien har gjorts inom ramen för kommunens handlingsplan för att skapa fler jobb.

Enligt kommunens utbildningsmäklare, Sari Lanninger, som har gjort studien, finns exempelvis ett behov hos utbildningsanordnare att få stöd i ansökningsarbetet till Myndighheten för yrkeshögskolan och hjälp med att hyra lokaler.

– Det är en fysisk mötesplats där utbildningsmäklare jobbar tillsammans med utbildningsanordnare som kan bedriva utbildning där, men också att arbetsgivare  ska ha en given plats när de vill prata om utbildningsfrågor som är kopplade till näringslivet och som är på exempelvis yrkeshögskolenivå.

Enligt ett förslag i en förstudie, som politikerna inom kort ska ta ställning till, kan kommunen, utbildningsanordnare och arbetsgivare samarbeta kring frågor som gäller yrkesutbildningar vid ett Yrkeshögskolecenter.

Förstudien har gjorts inom ramen för kommunens handlingsplan för att skapa fler jobb.

Enligt kommunens utbildningsmäklare, Sari Lanninger, som har gjort studien, finns exempelvis ett behov hos utbildningsanordnare att få stöd i ansökningsarbetet till Myndigheten för yrkeshögskolan och hjälp med att hyra lokaler och arbetsgivare kan få hjälp med utbildningar.

– Det ska inte vara svårt utan det ska vara lätt att veta vad man tar sig om man vill ha hjälp med utbildningsfrågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".