Trafikpolis. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.
Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.

"Trafiksäkerhetsarbete påverkas negativt av ny organisation"

Tomas Bonn, gruppchef vid trafikpolisen: Vi har inte råd att släppa det nu
1:07 min

Det finns en risk att trafikpolisen påverkas negativt i den nya polisorganisationen. Det tror Tomas Bonn, gruppchef för trafikenheten i norra Sörmland.

– Farhågan är att vi kanske äts upp och att vi inte kan fortskrida med det vi är bra på. Vi kan inte arbeta med det vi gör idag, vi kommer glida ifrån det ursprungliga arbetet som vi är bra på, nämligen trafik.

Trafikpolisen planeras bli del av de lokalpolisområden som finns, som en del av den nya organisationen som gäller från årsskiftet då polisen blev en enda myndighet.

Trafikpolisarbete kommer att försvåras och ätas upp av annat polisarbete, tror Tomas Bonn, som tror att polisens arbete med trafiksäkerhetsarbetet påverkas negativt.

– För att vi ska vara duktiga och fortsätta med det här måste vi få jobba tillsammans, vi är en otrolig kunskapsbank tillsammans. Vi är väldigt få och vi har inte råd att släppa det nu.

Vad innebär det för rekryteringen?

– Vi har ganska svårt att rekrytera idag och jag är rädd att vi kommer att förlora ett antal medarbetare om vi försvinner in i lokalpolisarbetet, säger Tomas Bonn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".