Iskuber från norr blir konst på torget i Katrineholm

1:09 min

Två stora iskuber har anlänt till torget i Katrineholm från Jukkasjärvi för andra året i rad. Bakom detta står Citysamverkan, ett samarbete mellan Katrineholms kommun, Fastighetsägarna i city och Svensk handel, som arbetar för att stärka cityhandeln.

I år är det två konstnärer som skapar konst av isen. En av dem är Gunnar Carl Nilsson som tycker att det är spännande med iskonst.

– Det är coolt, det är ett fantastiskt material, ett förgängligt och snabbt material. Förhoppningsvis ska det stå hur länge som möjligt här i Katrineholm.

Ida Grönvall, projektledare för iskuberna på torget i Katrineholm, säger att iskuberna har tagits till torget som ett sätt att skapa en happening i Katrineholm.

– Citysamverkan ville skapa ett trevligt inslag i centrum och vi tog hit två isblock som vi även gjorde förra året, så att katrineholmare och besökare får följa resan och se utvecklingen från två isblock till de två skulpturerna vi ser idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista