Mat med Malin

Malin bjuder på fiskpinneburgare med yoghurtsås och mos

Vår matinspiratör Malin Randeniye serverar burgaren med en yoghurtsås som passar bra till fisken och hemlagad potatismos med muskot i.

Fiskpinneburgare

4 portioner

Potatismos

700 g potatis

4 dl mjölk

1 knivsudd nyriven muskotnöt

Salt och peppar

Fiskburgare

Ca 16 fiskpinnar eller 4 fiskpanetter

4 hamburgerbröd

Sallad

Yoghurtsås

1 dl turkisk yoghurt

¼ vitlöksklyfta

Salt och peppar

Gör så här:

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten. Skala och tärna potatisen i ca 2 cm stora kuber och lägg ner i det kokande vattnet. Låt potatisen koka helt mjuk. Häll av vattnet, stompa potatisen, tillsätt mjölken och mosa till ett grovt mos. Smaka av med muskot, salt och peppar.

Stek fiskpinnarna på medelstark värmen enligt anvisningen på förpackningen. Skölj salladen och dela på bröden.

Finriv vitlöken och blanda med yoghurten och smaka av med salt och peppar.

Montera hamburgaren med lite sallad, fiskpinnar och sås. Servera med potatismoset.  

/Recept av Malin Randeniye