Gul industribyggnad vid en väg med snö vid sidan av vägen. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.
Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.

Bygglovet för arenan i Eskilstuna överklagat

Bygglovet för den planerade arenan i Eskilstuna har överklagats. Länsstyrelsen ska nu avgöra om det ska anses som en formell överklagan. Kommunen anser inte det. 

Tiden för att överklaga bygglovet för arenan gick ut igår. I slutet av mars överklagade en privatperson i bostadsområdet Årby bygglovet och anser bland annat att arenan av miljöskäl ska byggas på en annan plats.

Kommunen anser att privatpersonen inte är sakägare och att överklagan inte ska ses som en regelrätt överklagan och vill därför att länsstyrelsen, som avgör frågan, ska avvisa överklagan, säger Benny Larsson som är kommunens byggsamordnare.

– Överklagandeparten är inte sakägare och har inte rätt att överklaga, anser kommunen och vi har skickat överklagan till länsstyrelsen, säger Benny Larsson.

Trots att det kommit in en skrivelse till kommunen så fortsätter kommunen sina planer och räknar med byggstart av arenan, som beräknas kosta 360 miljoner, i månadskiftet maj/juni.

Arenabygget är redan försenat knappt ett år efter den juridiska tvisten mellan kommunen och Tunafastigheter om detaljplanen som avgjordes av mark- och miljööverdomstolen tidigare i år. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista