Tunneln "Tillgången" där folk lägger ut madrasser på marken. Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio.
Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio

MP vill att kommunen ska hjälpa EU-migranterna

5:08 min

Miljöpartiet är kritiskt till att den politiska majoriteten i Eskilstuna inte vill ge något stöd till föreningen En bättre chans, som vill skapa en träffpunkt för stadens hemlösa EU-migranter.

I en interpellation med rubriken "(S)olidariteten gäller inte EU-migranter" skriver miljöpartisten Yuri Silva att kommunen "kallt stått vid sidan av" och tittat på när de ideella krafterna, framför allt föreningen En bättre chans, ordnat sovplatser i sina egna hem till de hemlösa EU-migranterna.

Som P4 Sörmland berättade igår har föreningen En bättre chans ansökt om 420 000 kronor från kommunen för att öppna en träffpunkt där de hemlösa kan duscha och tvätta sina kläder, och även få tak över huvudet på vintern.

Men Socialdemokraten Jimmy Jansson menar att det vore fel att lägga skattebetalarnas pengar på människor som inte är kommuninvånare.

Miljöpartiet kommer att lyfta frågan på morgondagens kommunfullmäktigemöte, och kräver att den politiska majoriteten – Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet – svarar på hur kommunen ska se till att människor inte fryser ihjäl i Eskilstuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista