Tiggare. Foto: Stian Lysberg Solum/TT.
Foto: Stian Lysberg Solum/TT.

EU-migranter får gå på bio i Eskilstuna

Ikväll kommer Eskilstunas hemlösa EU-migranter att få gå på bio om de vill. Som P4 Sörmland tidigare rapporterat så har EU-migranter bjudits in till en gratis biovisning.

Det är den ideella föreningen En bättre chans som engagerar sig på olika sätt för hemlösa EU-migranter som står bakom filmvisningen

Emma Gustafsson från föreningen säger till SVT Nyheter Sörmland att filmvisningen är ett sätt för romerna att lära sig mer om historia och om revolutionen i Rumänien.

– Det var en av våra medlemmar från Rumänien som berättade för vår ordförande att han inte visste något om sin historia. De pratade om andra världskriget och han hade hört talas om en man som hette Hitler och som var dum men mer visste han inte. Han ville veta mer om både sin historia och om Europas historia, berättar Emma Gustafsson för SVT.

Kulturföreningen Royal ställer upp med sin lokal i Nyfors och Eskilstuna stadsbibliotek har lånat ut en film, "12:08 Öster om Bukarest". Den handlar om revolutionen i Rumänien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista