Foto: Petra Levinson/P4 Sörmland
Foto: Petra Levinson/P4 Sörmland

Jessica testade att sova en natt under bron

5:51 min

Natten till söndag provade Jessica Andersson att lämna sin varma säng för att spendera natten under bron vid järnvägsspåret i Eskilstuna tillsammans EU-migranterna som sover där.

När Jessica Andersson från föreningen En bättre chans sov där under natten så var det för att få mer förståelse hur människor tittar på en och hur man behandlas.

– Det var en trevlig stämning faktiskt, jag tror det har med deras attityd att göra. Dom dansar och har det trevligt innan det var läggdags. Och jag blev förvånad för man hör och läser så mycket negativt, jag trodde det skulle va värre, men många har en human syn på varför dom är där, säger hon.

Jessica Andersson menar att upplevelsen har fått henne att inse att hon är lyckligt lottad som bor i Sverige.

– Dom har inte tillgång till skyddsnäten som vi har. Jag kunde åka hem på morgonen, dom måste betala för att gå på toaletten. Vi måste visa dom vänlighet och respekt, dom är lika värda som oss men har inte förutsättningarna, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista