Kerstin Svenson och Jovan Radomir.
Kerstin Svenson och Jovan Radomir.
2008

I hängmattan med Jovan Radomir

I hängmattan med Jovan Radomir
28 min

Jovan Radomir är född i forna Jugoslavien, han kom med familjen till Sverige och Katrineholm när han var två år gammal.

Sedan nitton år tillbaka bor och arbetar han i Stockholm. Han syns ofta i rutan på SVT där han arbetar som programpresentatör.

Han söker ständigt nya utmaningar och har flera andra spännande uppdrag på företaget. Somrarna tillbringar Jovan gärna i Sörmland.

Jovan Radomir trivs vid sommarstugan strax utanför Katrineholm. Han delar den med sin mor och bror. Till vardags syns han i rutan på SVT där han arbetar som programpresentatör.

Efter militärtjänstgöring i forna Jugoslavien utbildade han sig till lärare i Göteborg. Under några år arbetade han som hemspråkslärare i Katrineholm, men halkade så småningom in på SVT.

Jovan är mångsysslaren som har förmånen att få arbeta med många olika saker inom TV och han söker ständigt nya utmaningar. Under fem år var Jovan reporter på musikprogrammet Voxpop där han intervjuade flera olika världskändisar. Sedan två år tillbaka leder han basketsändningar på SVT 24.

Det här är mannen som dödar truliga människor med kärlek.

Kortfakta:

Namn: Jovan Radomir
Född: I forna Jugoslavien 1963
Yrke: Programpresentatör på SVT
Bor: I Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".