Sebastian Larsson: Vi har kastat bort direktplatsen

Först 0-1 mot Ryssland.  Sedan hela 1-4 mot Österrike. Sebastian Larsson från Eskilstuna var mycket besviken efter matchen och tyckte att Sverige har har kastat bort direktplatsen.

Obesegrat inför samlingen. Men när förbundskapten Erik Hamrén och spelarna summerar de senaste två matcherna blir det inget roligt samtal. Efter två raka förluster får Sverige rikta in sig på att ta hand om tredjeplatsen, och därmed troligen spela playoff för att nå Frankrike-EM nästa sommar.

-- Vi har inte hunnit säga så mycket till varandra. Vad ska man säga..., sade Sebastian Larsson.

– Alla ville och alla försökte, men efter spelmässigt okej första 35 minuter låg vi under med 0-2. Det går inte på den här nivån. Sedan orkade vi inte lyfta oss.

David Alaba öppnade Österrikes målskytte genom att kyligt chippa in en straff bakom Andreas Isaksson. Sedan, efter ett långt inkast och en skarv från Marc Janko, tryckte Martin Harnik in tvåan.

-Rent defensivt, under de första tio minuterna, så var det fasta situationerâ?¦ Vi var väl medvetna om deras långa inkast, ändå gick vi på det två gånger, sade Larsson.

Österrike fortsatte att ta vara på möjligheterna. Janko stod för trean och Harnik, för andra gången i matchen, rullade in fyran. I den 90:e minuten reducerade Zlatan Ibrahimovic till 1-4.

När Ryssland samtidigt besegrade Liechtenstein med hela 7-0 halkade Sverige ner till tredjeplatsen i gruppen.

-- Vi kan inte förvänta oss att Ryssland ska tappa några poäng utan för oss handlar det nu om att ta tredjeplatsen och göra det här den svåra vägen, sade Sebastian Larsson.

P4 Sörmland
sormland@sverigesradio.se 
016-16 16 00