Mordmisstänkte sörmlänningen dömd för flera våldsbrott

Den 42-årige man från Sörmland, som misstänks för mordet på en 21-årig kvinna i Karlskrona, har begått flera våldsbrott tidigare.

42-åringen har tidigare dömts för misshandel, och i februari i år dömdes han för ett rån, som han begick i Oxelösund förra hösten. 

Rånet gällde en narkotikaskuld och 42-årigen högg offret med en sax, enligt domen. 

Straffet blev fängelse i ett år och tre månader, men 42-åringen överklagade domen och har varit på fri fot i väntan på hovrätten ska ta upp fallet.

Nu misstänks 42-åringen för att, tillsammans med två andra män, ha mördat den 21-åriga kvinnan i Karlskrona. En fjärde man är anhållen, misstänkt för skyddande av brottsling.

Kvinnan hittades död utomhus i Karlskrona i måndags kväll, efter att ha umgåtts med de mordmisstänkta männen tidigare på kvällen, enligt polisen.

– Någon form av samröre har funnits mellan dem under kvällen, säger polisens pressansvarige Ewa-Gun Westford till P4 Sörmland.

Imorgon förmiddag kommer rättsläkaren ge besked om hur den 21-åriga kvinnan i Karlskrona bragts om livet.

– Det förefaller som att hon är utsatt för grovt våld, därmed inte sagt hur hon avled, säger Ewa-Gun Westford.

När rättsläkarens undersökning är klar kommer åklagaren ta ställning till om männen ska begäras häktade. Tidsfristen går ut vid lunchtid imorgon.

P4 Sörmland har tidigare rapporterat att 42-åringen är från Nyköping. Han har uppgett en bostadsadress i Nyköping för polisen, men har de senaste åren bott i Oxelösund.