Misstänkt för dubbelvåldtäkter i Strängnäs häktas

1:17 min

31-åringen som gripits för dubbelvåldäkterna i Strängnäs, häktas på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt och sexuellt ofredande.

Enligt Eskilstuna tingsrätt finns det risk att mannen avviker eller undanröjer bevis. Det finns också risk att han fortsätter sin brottsliga sin verksamhet, enligt tingsrätten. 

Åklagaren Kristian Agneklev säger att han har "olika former" av bevisning mot 31-åringen. 

Advokat Mats Wannefjord hade innan häktningsförhandlingarna bara träffat sin klient som hastigast och inte hunnit prata med honom ordentligt. Men hans klient har inte gjort några erkännanden.

– Han förnekar brott, säger Mats Wannerfjord.

31-åringen, som bor i Strängnäs, misstänks också för ett sexuellt ofredande på en krog samma kväll, som den misstänkta dubbelvåldtäkten inträffade.

Enligt häktningsframställan misstänks mannen för sexuellt ofredande mellan klockan 21:00 och 02:00 på en restaurang i Strängnäs mellan den 22 och 23 augusti. 

Han misstänks ha begått grov våldtäkt samma natt, någon gång mellan 01:30 och 02:30 på Enköpingsvägen.

Den utsatta kvinnan har uppgett för polisen att hon blev våldtagen två gånger inom loppet av en timme på Tosterön i Strängnäs den 23 augusti. När kvinnan flydde från det första överfallet ska hon ha överfallits igen av flera män.

Som P4 Sörmland berättade igår vill åklagaren Kristian Agneklev inte säga om den anhållna mannen är misstänkt för båda våldtäkterna, eller bara den ena.

Åklagaren vill inte heller kommentera ifall det är DNA-topsningen som ligger till grund för anhållandet, eller om det finns andra bevis. 

Mannen hämtades in till förhör på förmiddagen igår och anhölls sedan vid lunchtid.

Han riskerar minst två års fängelse om han döms för brotten. Åtal ska väckas senast den 25 september.

Polisen söker fortfarande fler gärningsmän, men Kristian Agneklev vill inte säga om det finns några misstänkta.