John Wall och Melke Alan är tränare i Nyköpings BIS. Foto: Jonas Carnesten/Sveriges Radio.
Tränarna John Wall och Melke Alan när de gästade P4 Morgon tidigare i år. Foto: Jonas Carnesten/Sveriges Radio.

Delade meningar om Nyköpings BIS sparkade tränare

1:27 min

Det är inget brottsligt och inte heller ett dåligt resultat fotbollsmässigt som gör att Nyköpings BIS har beslutat att omedelbart sparka tränaren Melke Alan.

Division ett-klubbens ordförande Ola Pettersson berättar om beslutet som styrelsen tog nu i veckan:

– Vi ser inte att det är ett lagbrott men däremot har han brutit mot våra värdegrunder i sin roll som tränare, säger ordförande Ola Pettersson.

Melke Alan vill själv inte kommentera avskedet i media utan hänvisar till sin advokat Stefan Alvén.

– Det krävs väldigt mycket för att avsked en person och utifrån den information jag fått hittills så ställer jag mig frågande till det här avskedet. Jag har fått en version av Melke och utifrån den tycker jag att det är uppenbart att han inte har gjort något fel, säger advokat Stefan Alvén.

Det var igår som styrelsen meddelade att de har beslutat att sparka Melke Alan med omedelbar verkan. Han ska, som klubben skriver på sin hemsida, ha brutit mot klubbens värderingar och ledord och styrelsen ser ingen annan utväg än att avsluta samarbetet.

John Wall går nu in som ansvarig tränare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista