SDU-ordförande i Sörmland kritisk till att partistyrelsen klippte banden

3:25 min

Kim Fredriksson, ordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund i Sörmland, är kritisk till att moderpartiets partistyrelse på eget bevåg bröt med ungdomsförbundet i helgen.

Efter att Jessica Ohlson från Stigtomta utanför Nyköping valdes till ordförande för SDU i helgen beslutade moderpartiets partistyrelse att bryta helt med ungdomsförbundet och släcka ner ungdomsförbundet hemsida.

Kim Fredriksson menar att moderpartiet borde ha röstat om frågan på landsdagarna istället, eftersom landsdagarna är moderpartiets högsta beslutande organ.

Själv vill Kim Fredriksson inte berätta om han röstade på Jessica Ohlson i lördags, eller på den kandidat som moderpartiet stödde, Tobias Andersson.

Men han är förvånad över att Jessica Ohlsons nu vill att moderpartiets partistyrelse byts ut.

– Det var inte det man gick till val på. Hade hon gått ut med det tidigare hade hon inte blivit vald kan jag säga, för det var väldigt jämnt mellan de två kandidaterna.

Moderpartiet ska nu starta ett nytt ungdomsförbund. Kim Fredriksson tror att SDU Sörmland kommer att ansluta sig till det nya förbundet, eftersom ungdomsförbundet är en plantskola för framtida SD-politiker.

– Jag ser ingen anledning att vara med i ett ungdomsförbund som inte är med i Sverigedemokraterna, säger han.