Strängnäs simhall tidig morgon Foto: Josefin Lundin/Sveriges RadioSträngnäs simhall tidig morgon Foto: Josefin Lundin/Sveriges RadioSträngnäs simhall tidig morgon Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio
1 av 2
Badhuset i Syrien har bytts ut mot simbassängen i Strängnäs för syskonen Arouk. Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio
Nawar Arouk och pappa Mounir Arouk. Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio.
2 av 2
Nawar Arouk och pappa Mounir Arouk. Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio.

Nu simmar syskonen Arouk från Syrien tillsammans igen

3:36 min

Familjen Arouk som bor i Strängnäs återförenades i måndags med Nawar, den äldsta i syskonskaran - två dagar senare simtränar syskonen tillsammans igen.

Under onsdagsmorgonen hade syskonen från Syrien sin första simträning tillsammans på flera år.

– Att få dofta klor igen, det känns så bra. Det är som parfym för mig, berättar Nawar Arouk när han kliver upp ur simbassängen i Strängnäs.

Under onsdagen hade han och hans syskon sin första simträning tillsammans på flera år. Det var också Nawars första träning med sin nya hemmaklubb, Strängnäs simklubb.

– Jag är lite trött i kroppen och simmade ett lugnt långpass för att låta musklerna vila, men det var fantastiskt att få simma igen. Vi har alltid simmat tillsammans sedan vi var barn, och nu får vi simma tillsammans igen, säger en väldigt glad Nawar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista