Eskilstunagrupp hyllar U2 på gruppens Sverigebesök

6:59 min

George Németh och gruppen Magnificent från Eskilstuna hyllar Sverigeaktuella U2 på en krog i Stockholm på söndag och måndag då U2 gör sin tredje och fjärde konsert i Stockholm.

– U2 betyder jättemycket. Vi har typ växt upp tillsammans känns det som, säger George Németh i gruppen Magnificent.

Den irländska rockgruppen U2 gör ikväll en av fyra spelningar på kort tid i Globen i Stockholm. Det är gruppens första turné i Sverige sedan 2009.

Gruppen bildades i Dublin 1976 och gruppen blev 80- och 90-talets största rockgrupper. De är fortfarande en av giganterna inom rockmusiken.

Från början hette gruppen ”Feed back” och senare ”The Hype”. U2 bildades i Dublin efter att trummisen Larry Mullen annonserat på skolan efter medlemmar till en rockgrupp. 

Sångaren Bono Vox, som egentligen heter Paul Hewson, gick med tillsammans med bröderna Dave och Nick Evans på elgitarr och Adam Clayton, elbas.

– Jag beundrar musiken och gruppens och sångaren Bonos engagemang, säger George Németh, som syftar på framförallt sångarens samhällsengagemang. 

U2 uppträder i Globen i Stockholm 16,17, 20 och 21 september. Konserterna är sedan länge utsålda, men häromdagen släpptes ytterligare biljetter när arrangören fick kännedom om detaljerna i produktionen.