Mat med Malin: Ät mer vildsvin

5:04 min

Våra skogar har på bara några år fyllts av vildsvin och det jagas en hel del vildsvin i Sörmland. Men vad gör man med köttet för att det inte ska bli segt och tufft?

Malins fakta om vildsvin:

  1. Det finns massor av vildsvin i våra sörmländska skogar och idag skjuts nästan lika många vildsvin som älgar i Sverige.
  2. Vildsvin är både magrare och mer smakrikt än tamgris men i stort sett är det samma typ av djur.
  3. Om man vill grilla viltkött är vildsvin ett bra alternativ eftersom det är relativt fett för att vara viltkött. Lättrökt vildsvinskött eller förkokta bitar gör att vildsvinet blir saftigt på grillen.
  4. Vildsvin har samma smakkompisar som vanligt fläskkött. Äpplen och annan sötma är bra vänner med vildsvin men också kryddigare smaker som paprika, chili och spiskummin.
  5. Att gör pulled pork på vildsvin är en riktig hitt. Låt vildsvinet tillagas under lång tid tillsammans med mustiga kryddor och en god BBQ-sås.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista