Mat med Malin

Recept: Vildsvinsklämma med surkål och potatis

4:27 min

Den här rätten kan serveras både som förrätt och som en enklare lunch. Den är också perfekt att äta på en utflykt.

Mat med Malin hör du på måndag

Ta med alla ingredienser och lägg ihop klämmorna på plats. 

Mängderna i det här receptet är faktiskt inte så noga men snåla inte med surkålen.

Lunch till 4 personer eller förrätt till 8:

  • 4 mjuka tunnbröd
  • 150 g rökt vildsvinskött
  • 6-7 kokta potatisar
  • 50 g naturell färskost
  • 200 g surkål
  • Flingsalt och nymald svartpeppar

Om du vill servera klämmorna som en förrätt kan du dela varje bröd i fyra delar.

Skiva vildsvin och potatis, bred bröden med färskosten och lägg på potatisen, köttet och surkålen, strö över lite flingsalt och mal över svartpeppar. Servera direkt.

Recept av Malin Randeniye

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista