Elena Sadiku trixar med en fotboll. Foto: Mikael Strang/Sveriges Radio
Elena Sadiku trixar med trasan i samband med en utmaning mot en av P4 Sörmlands reportrar sommaren 2014. Nu är hon skadad - igen. Foto: Mikael Strang/Sveriges Radio.

Eskilstuna Uniteds Sadiku långtidsskadad igen

Eskilstuna Uniteds Elina Sadiku är skadad igen och blir borta resten av säsongen och dessutom längre än så.

Hon var långtidsskadad i ena knät förra säsongen, men gjorde efter nästan ett års frånvaro comeback i somras och slog till med tre mål när United vann mot AIK.

Men vid en träning i onsdags drabbades hon av en ny smäll i en duell vid matchspel. 

Igår undersöktes Sadiku på Artrokliniken i Stockholm. Magnetröntgen visade att det främre korsbandet är av, inre ledbandet är uttänjt och eventuellt är det även en liten spricka i vadbenet, skriver klubben på sin hemsida.

- Känslan just nu är fruktansvärd. Jag är så ledsen eftersom jag har kommit tillbaks i bra form och mitt knä har känts väldigt bra sen jag kommit tillbaks men finns inget att göra när det blir en tackling och en vridning. Men efter helgen ska jag ställa in mig på min comeback och jag ska komma tillbaks ännu starkare nästa år, säger hon till eskilstunaunited.se. 

Efter att svullnaden på knät gått ner väntar återbesök och planering för operation av knät.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista