Årets idrottsprestation

P4 Sörmlands sportpris 2015

1:53 min

Av de sju nominerade till P4 Sörmlands sportpris Årets idrottsprestation återstår nu tre: Eskilstuna United, Erik Skoglund och Jonna Adlerteg.

Röstningen är nu avslutad. Vinnaren presenteras 24 oktober.

Priset är på 10 000 kronor. Det delas ut av P4 Sörmlands kanalchef Pia Lille och P4 Sörmlands sportansvariga Jonas Carnesten på Sörmlandsgalan 24 oktober i Eskilstuna.

Det är P4 Sörmlands lyssnare som röstar fram vinnaren via sms-omröstning.

5 oktober presenteras de tre kandidater som har flest röster och sista veckan går det bara att rösta på dem. Då kan du som redan röstat en gång rösta en gång till. Att rösta kostar tre kronor plus eventuell trafikavgift. Omröstningen pågår till 11/10. 

Röstar gör du genom att skriva ett sms till 72250 med den kod som du hittar vid varje kandidat här nedan.

Sörmlandsgalan äger rum 24 oktober 18.30 på Elite Stadshotellet i Eskilstuna och arrangeras av Södermanlands Idrottsförbund.

De tre slutkandidaterna är:

Eskilstuna United - Fotboll

Nykomlingar i allsvenskan 2014 och etablerade sig 2015 som ett topplag i allsvenskan i fotboll för damer. Med fyra omgångar kvar leder Eskilstuna United fyra poäng före Rosengård och kan själva avgöra om de ska vinna serien.

Erik Skoglund – Boxning

Erik Skoglund inledde 2015 med att vara skadad och rehabträna men fick till en titelmatch i Nyköping den 19 september som han också vann. Den första proffsboxningsmatchen för herrar i Sverige sen 1968.

Jonna Adlerteg - Gymnastik

Jonna har radat upp medaljer genom åren och tog över 15 poäng i barr vid en världscuptävling tidigt på året. Det resultatet står sig fortfarande väl internationellt. Vid EM i april skadade hon sig i finalen men är på väg tillbaka.

Övriga nominerade var:

Carita Thorén – Tyngdlyftning

Blev Nordisk Mästare i tyngdlyftning 2015. Carita har tampats med sin klubbkamrat Patricia Strenius under året och de har sporrat varandra till framgång. Summerar vi medaljer så är Carita den bästa lyftaren 2015.

Viktor Östlund – Handboll

Viktor Östlund fick sitt genombrott i landslaget under VM i Qatar 2015. Numera har han etablerat sig och är given i landslaget.

Fredrik Wahlén – Kanot

Fredrik Wallén från Nyköping tog dubbla guld i Nordiska Mästerskapen i kanotslalom. Målet är att kvalificera sig för OS i Rio nästa år.

Pierre Lundin – Båtsport

Ingen annan har tagit fler mästerskapsmedaljer. 2015 blev han för andra gången världsmästare i F2-klassen för racerbåtar. Trots att säsongen inte är över ännu så kan Pierre titulera sig världsmästare, sista tävlingen avgörs i Sydafrika i december.

Kriterier för nominering:

Ska tävla för en klubb i länet och/eller huvudsakligen verka som idrottsperson i länet

Ska utöva sin sport på elitnivå

Ska ha presterat något av stort idrottsligt värde under år 2015

Frågor om P4 Sörmlands sportpris besvaras av Jonas Carnesten eller Jenny Roxberger. De nås via 016-16 16 00.